Опалення

Як ефективно та економічно вигідно обігріти свою домівку?

Таким питанням, в наш час, задається чи не кожен українець. Щороку з наступанням холодів та опалювального сезону власники будинків та дачних садиб стикаються з “космічними” платіжками комунальних послуг. Це стає справжнім випробовуванням для власників приватних будинків. Ця проблема є досить актуальна, особливо зараз — в час економічної нестабільності в країні та регулярного підвищення платіжок. Особливо актуальним це питання є для людей, які знаходяться на етапі будівництва. Варто зазначити: аби експлуатація будинку в подальшому не створювала дискомфорт - планування системи опалення бажано робити ще на етапі проектування.

Ми допоможемо Вам розібратися в непростому питанні: який же ефективний спосіб опалення обрати для будинків. У цій статті ми наведемо декілька варіантів обігріву дровами та основні види систем опалення.
Наскільки раціонально використовувати печі і камінні топки для обігріву приватного будинку?
Як відомо, дерево завжди було і до сьогодні залишається одним з найдешевших видів палива. Їх закупівля значно вигідніша ніж електрика чи газ. При цьому, ефективність використання твердого палива для обігріву оселі досить висока. До прикладу: кілограм дров відповідної обробки, може дати до 20 тис. кДж . За середніми підрахунками для обігріву будинку площею приблизно 100 м² потрібно спалювати 2-3 кг/год.
Хочемо зауважити: дерево - це відновлюваний ресурс. За розумного використання, люди навіть через століття зможуть ефективно опалювати свої будинки цим матеріалом. Але цього не можна сказати про інші ресурси.
Основні засоби використання дров для обігріву будинку:
1)Каміни з тривалим процесом горіння. Це каміни, які використовуються як опалювальний прилад цілодобово та круглий рік. Принцип роботи такого пристрою досить простий – об'єм повітря, що поступає в середину камінної топки, можна регулювати (відповідно можна регулювати інтенсивність згоряння дров). Таким чином, якщо потрібна температура в приміщенні вже досягнута – можна зробити повільний процес горіння, для підтримки тепла.
Каміни з тривалим процесом горіння бувають двох видів:
камінна топка повітряного опалення
камінна топка з водяним контуром
Якщо порівнювати з іншими видами камінів, то такі конструкції набагато економніші і не потребують постійного підживлення дровами.
Перевагою камінів з тривалим процесом горіння слід віднести високий ККД, довгий час горіння дров, економна витрата палива, можливість докласти дрова під час процесу горіння. Також до основних переваг цих камінів належить той факт, що можна обігріти всю оселю. Вони підходять, як для швидкого обігріву будинку, так і для підтримання комфортної температури.
2) Піч. Зазвичай такі вироби використовуються для обігріву однієї кімнати у житловому приміщенні. Основна перевага печей - їх ціна, адже вони є самостійним елементом у інтер'єрі та не потребують додаткового декору чи оздоблення. Такі пічки мають презентабельний зовнішній вигляд і володіють системами, в яких (як і в камінах) можна регулювати процес горіння.

Отож, як Ви зрозуміли найзручнішим та найефективнішим способом обігріву приватного будинку продовжує залишатися використання пічок та камінів. За допомогою екологічного та поновлюваного матеріалу - дров можна обігрівати навіть заміські садиби (які відлучені від цнтрального газопостачання) і робити це відносно недорого. До того ж, сьогодні існує величезний асортимент новітніх камінних топок, обладнаних за останнім словом техніки, які дозволяють використовувати дрова максимально економно. А система розводки дозволять «доставити» тепло від затишного полум'я каміна навіть в самий дальній куточок будинку.  

Фахівці і консультанти компанії «AV-KAMIN» допоможуть з вибором і монтажем комплектуючих для систем будь-якої складності!

  • Опалення

Написать отзыв

Рейтинг