Особливості камінів

 Основним традиційним способом опалення житла в усі часи була піч. У XVIII столітті в багатьох будинках стали з’являтися каміни. Цей різновид домашнього вогнища прийшов до нас із Заходу і поступово став досить популярним.  Варто зауважити, що навіть в даний час все-таки важко уявити заміський будинок без красивого домашнього вогнища. Гарний, оригінальний, стильний камін є чудовою прикрасою будь-якого житла. Досить легко і просто можна підібрати місце для розташування каміна в будь-якому житлі, якщо знати відмінні риси конструкцій всіх різновидів даного вогнища. Потрібно виділити кілька різновидів камінів, відмінними особливостями яких є спосіб розташування в житлі:

  • Вбудований. Плюс такого каміну – в економії простору приміщення. Мінус – в труднощах монтажу. Потрібно відзначити, що не завжди така конструкція для опалення передбачена проектом приміщення. Отже, щоб встановити такий варіант каміну, виникає необхідність робити в стіні місце для вогнища і димоходу. Далеко не завжди товщина стіни дозволяє встановити камін в тому місці, де хотілося б. У деяких випадках це призводить до додаткових фінансових витрат.





  • Пристінний камін. Плюс такої моделі вогнища в тому, що монтаж можна зробити в будь-якому, вже побудованому приміщенні. Для зовнішньої обробки конструкції можна використовувати будь-які відповідні матеріали.




  • Острівний камін являє собою конструкцію каміна, яка розташовується в приміщенні окремо від усіх стін і перегородок. Основною перевагою такого каміна є всебічна візуальна доступність полум'я, тому тут може розміститися набагато більшу кількість людей, ніж біля стандартного каміна. Найчастіше таку конструкцію вибирають для великих віталень, де часто збирається безліч людей. 
    Острівний камін може знаходитися в будь-якій зоні приміщення, але фахівці радять передбачати для нього місце ще на етапі проектування і будівництва будинку. Також хорошим варіантом стане визначення місця каміна після того, як була закінчена кладка капітальних стін, але ще не розпочався монтаж перекриттів між поверхами. Будь-які аксесуари, елементи інтер'єру, меблі повинні бути віддалені від каміна як мінімум на 1 метр. Враховуючи цю вимогу, острівний камін вимагає досить великих площ, тому їх радять встановлювати в приміщеннях, загальна площа яких сягає 30 квадратних метрів.





  • Кутові моделі камінів. Найбільш популярні і поширені конструкції. Відрізняються практичністю, оригінальним зовнішнім виглядом, значно економлять площу приміщення, монтаж таких моделей досить простий. В якості зовнішньої обробки конструкції можна використовувати абсолютно різні будівельні матеріали.



    Спеціалісти та консультанти компанії "AV-KAMIN" допоможуть вам у підборі каміна для вашої оселі.

  • Особливості камінів

Написать отзыв

Рейтинг