Чим відрізняється гриль від барбекю?

Чим відрізняється гриль від барбекю?
Що таке мангал і для чого він призначений, в Україні знають всі. Але грилі і барбекю з'явилися на нашому ринку відносно недавно, і з їх специфікою знайомі не всі. Смачно приготувати м’ясо та інші продукти, однозначно,можна за допомогою гриля і барбекю, але спробуємо розібратися, в чому ж принципова різниця між грилем і барбекю.
Розглядаючи відміну гриля від барбекю, слід враховувати, що мова йде не тільки про спеціальне обладнання, а й про дві різні технології приготування страв. Розглянемо детальніше кожен вид і дізнаємося, чим відрізняється гриль від барбекю.
Гриль
Насамперед технологія «гриль» має на увазі термічну обробку продуктів переважно в закритій ємності. Приготування відбувається за принципом «high & quick», що означає сильний жар та швидка готовність. Продукт піддається “шоковій” термічній обробці під впливом високої температури. За рахунок такої схеми продукт набуває золотистої скоринки, але при цьому залишається соковитим всередині. Їжа інтенсивно прогрівається з усіх боків і виходить дуже соковитою.
Конструкційно гриль являє собою глибоку металеву "сковорідку" на ніжках з кришкою і з'ємною решіткою. Завдяки кришці жар рівномірно обволікає продукти, забезпечуючи якісне приготування. Грилі бувають газові, електричні, вугільні. Ними можна користуватися як вдома, так і брати з собою на природу. Традиційно грилі мають круглу форму, але сьогодні на ринку досить великий вибір моделей різних форм і розмірів. Вибір тієї чи іншої форми залежить від того, що і в яких кількостях Ви плануєте готувати. Крім того, форма важлива, якщо Ви вибираєте мобільний варіант, адже розмістити прямокутний гриль в багажник буде набагато простіше. Крім того, всі види вуличних грилів призначені для роботи на вугіллі. Купуючи таке пристосування, звертайте увагу на товщину стінок. Чим вони тонше, тим більше часу буде потрібно на приготування їжі і тим швидше стінки прогорять. Звісно,що така модель може бути дуже дешевою і приваблювати малою вагою і зручністю транспортування, але у неї є всі шанси не пережити першу ж поїздку на природу. Тому краще відразу купувати дорожчу, але надійну і довговічну модель. Також звертайте увагу на якість решіток. Перед першим використанням їх в будь-якому випадку треба обов'язково помити, обпалити та бажано змастити жиром.

Барбекю
Слово французького походження, а не з англійського, як багато хто міг би подумати. В Америці мода на барбекю почалася з південних штатів, у яких було багато переселенців із Франції. Барбекю у США зазвичай називають саму подію. Влаштувати барбекю у них це щось на кшталт нашого “піти на шашлики”.
«Low & slow» – такий принцип барбекю. А це означає, що в даному випадку м’ясо нудиться при невеликому нагріванні порівняно довго і може набувати копчений смак. Що стосується мобільних агрегатів барбекю, то із вигляду вони більше нагадують великий казанок на ніжках. У цей "казанок" складається вугілля, зверху встановлюється решітка. Кришка на барбекюшницях може бути, але її наявність необов’язкова – в цьому, власне і є основна відмінність конструкцій грилю та барбекю.
Барбекю, як і грилі, бувають стаціонарними та переносними, а також відрізняються за формою і розмірами.моделі барбекю з великою куполоподібною кришкою здатні замінити собою духовку. У такій жаровні можна запікати цілу птицю, рибу і т.д.

Підводимо підсумки та робимо висновки
При порівнянні конструкційних особливостей приладів на питання, в чому різниця між грилем і барбекю, можна відповісти так: гриль забезпечується кришкою з метою дотримання відповідної кулінарної технології. Насправді більшість моделей грилів припускають використання їх і як барбекю. Тому вагатися з вибором не варто. Вибирайте багатофункціональний гриль.

 Фахівці та консультанти компанії «AV-KAMIN» допоможуть з вибором і монтажем комплектуючих для систем будь-якої складності!



  • Чим відрізняється гриль від барбекю?

Написать отзыв

Рейтинг